Time Dergisi'nin "dünyada yılın en etkili 100 kişisi" listesi günün en dikkat çeken haberleri arasında yer aldı. Listenin "dünyanın en etkili 25 lideri" kısmında Türkiye'den iki isim yer aldı. PKK lideri Abdullah Öcalan ve Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'in girdiği liste ANF ve Zaman gazetelerinde ilginç bir çakışmaya sahne oldu.
ZAMAN ÖCALAN'I, ANF DE GÜLEN'İ GÖRMEZDEN GELDİ!
Zaman gazetesinin internet sitesi beklendiği gibi haberi manşetten görürken listeye giren diğer isim olan Abdullah Öcalan'dan söz etmedi. PKK'ye yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF) ise aynı haberi manşetten gördü ancak onlar da aynı listede yer alan Fethullah Gülen'den söz etmedi. Yani listeye giren iki önemli isme yakın yayın organları da birbirlerini karşılıklı olarak görmezden geldiler.
İŞTE ZAMAN'IN İLGİLİ HABERİ:
Time Dergisi tarafından açıklanan 'Dünyanın En Etkili 100 İsmi' listesinde Fethullah Gülen Hocaefendi de yer aldı.
Time Dergisi'nin geleneksel olarak her yıl ilan ettiği listede, Fethullah Gülen'in dünyanın en dikkat çeken dini liderlerinden biri olduğuna vurgu yapıldı. Hocaefendi'nin mütevazi bir hayat sürdüğüne ve hoşgörü mesajlarına dikkat çekildi. Listede yer alan metinde ayrıca Gülen'in tavsiyesiyle 140 ülkede Türk okullarının açıldığı belirtildi.
İŞTE ANF'NİN İLGİLİ HABERİ:
Time dergisi 2013 yılı ‘Dünyanın en etkili 100 kişisi’ listesini yayınladı. Dergi bu yılki listesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a da yer verdi.
Aralarında ABD Başkanı Barack Obama’nın da bulunduğu, dünyanın çeşitli ülkelerinden, siyasetçilerden sanatçılara, aktivistlerden bilim adamlarında yer aldığı listenin ‘liderler’ bölümünde Abdullah Öcalan’ın ismi de yer aldı. Öcalan’ın portresini Sinn Fein lideri Gerry Adams kaleme aldı.
Adams Öcalan’la ilgili olarak şunları yazdı:
“Hayırlı Cuma Anlaşması olarak bilinen İrlanda barışı bu ay 15’inci yılını doldurdu. Bu zamanın neredeyse tamamında Kürdistan İşçi Partisi’nin kurucusu Abdullah Öcalan Türkiye’de hapisteydi. Buna karşın barışın sesi, hayatı boyunca savaştığı kişilere dostluk eli uzatmaya gönüllü bir lider haline geldi. Uzun zaman süregelen farklılıkları çözmek için alternatif yollar olduğuna düşmanları ikna etmek sabır ve diyaloga girme isteği ama en önemlisi liderlik gerektirir. Öcalan bu liderliği gösterdi. Hapiste olmasına rağmen, Kürt halkını demokrasiye, barışa ve hoşgörüye bağlayan bir yol haritası oluşturdu. “Silahları susturup fikirlerin ve siyasetin konuşması” için zamanın geldiğini savunuyor. Öcalan, “Kürt halkının mücadelesini yeni bir aşamaya getirecek bir “yeni başlangıç” istiyor. Bu siyasi aşamada “tüm halklar ve kültürler” için müzakere yoluyla eşit, özgür ve demokratik bir ülke yaratmak için çalışılacak. Kendisini liderliği ve vizyonu için tebrik ediyor, Türk hükümetine kendisini serbest bırakması için çağrıda bulunuyorum.” (gazeteciler)
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.