Yordam, bu sayı başlayan “Mesleklerin Şair ve Yazarlara Ettikleri” soruşturmasında Cihat Duman’ın görüşlerine yer vermiş. Dergi Cihat Duman’ın “Avukatlık Mesleğimin Şiirine Tesiri” başlıklı yazısı ile açılıyor. Bu sayı öne çıkan bir başka yazı ise Cemile Özkan’ın kaleme aldığı “Türkiye İslamcısının Sancaktarı” isimli yazı. Cemile Özkan “A. Jolie in, A. Müftüoğlu out” diyerek Sancaktar dergisinin tanıtım sayısını eleştiriyor. Kapağa taşınan diğer yazı Mine Uz’a ait. Mine Uz “Onlar Hala Ordalar ve Adalet İstiyorlar” yazısında Cumartesi Anneleri'ni konu ediniyor.
Takip edenlerin yakında bildiği gibi şiire de ağırlık veren dergi, birçok şiirin yanı sıra Türkçeden Kürtçeye çevrilmiş ünlü şiirler de içeriyor. Sezai Karakoç'un Balkon şiiri, Turgut Uyar'ın Göğe Bakma Durağı şiiri bu sayıda Kürtçeye çevrildi. Derginin arka kapağında da Yusuf Ekinci’nin, Ah Muhsin Ünlü’nün bir şiirine nazire olarak yazdığı “Ah Uludere’de Ben de Olsaydım” şiiri yer alıyor.
Yordam’ın bu sayısında yer alan isimler şöyle: Ferci Amca, Esra Aydın, Arzu Babür, Ahmet Buluğtekin, Sadi Coşkun, Osman Çakar, Nûhat Deştî, Cihat Duman, Yusuf Ekinci, Görkem Evci, Erkan Karakiraz, Hülya Kurgan, Mehmet Ali Meriç, Cemile Özcan, Mehmet Sefa Özdemir, Hasan Özlen, Semuhi Sinanoğlu, Hüseyin Şahin, Rêbaz Şoreş, Bekir Türker, Mine Uz, Mehmet Zeybek.
Dergi ile iletişime geçmek ve satış noktalarını öğrenmek için:
yordamdergisi@yandex.com
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.