Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Günay Kiracı, hazırladıkları otomasyon sisteminin son aşamaya geldiğini ve 2010'dan itibaren yazar ve yayıncıların internetten kitaplarını yayımlayabileceklerini söyledi.
Türk yayıncılığı için önemli bir dönemeç olan sistem şöyle işleyecek: Tescil-bandrol işlemlerinin tamamlanmasının ardından, eser önce yayınevinde işaretlenecek. Ardından da Yayıncılar Meslek Birliği'nin onayından geçecek. Eser sahibi, bu aşamalardan sonra kendisi adına oluşturacağı elektronik imzayla eserini Kültür Bakanlığı'nın elektronik sistemine aktaracak. Son aşamada ise Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü onay vererek eseri elektronik ortamda tescil edecek.
Bakanlık bu elektronik ortama, Cumhuriyet döneminde yayımlanmış tüm kitapları aktarmayı planlıyor. Sistemi hayata geçirdikten sonra üniversite kütüphaneleriyle ilişkiye geçecek olan bakanlık, dijital ortamdaki eserlere ulaşma imkânı verecek. Bir sonraki adım ise dijital eselerin fotokopi merkezlerinde satışının yapılması. Yayıncılıkta gerçek devrim ise Kültür Bakanlığı'nın elektronik sisteme aktardığı tüm eserlerin, internet ortamına aktarılmasıyla gerçekleşecek.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.