Hafta içinde Türkiye, yine Suriye tarafından atılan bir havan topu mermisinin Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir eve isabet ederek 5 kişiyi öldürmesini takiben Suriye’ye yönelik misilleme saldırısı gerçekleştirmiş ve radarla tespit edilen Suriye hedefleri top atışıyla vurulmuştu.
Ardından da Türkiye’nin sınır dışına asker göndermesini sağlayacak tezkere Meclis’te 129’a karşı 320 oyla kabul edildi. Suriye ile Türkiye arasındaki gerginlik ve Meclis’ten çıkarılan tezkere önümüzdeki günlere dair ne tür işaretler veriyor, hükümet tezkereyi kullanarak Suriye’ye asker gönderir mi? Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlerin durumu, Türkiye’nin Kürt politikasını nasıl etkiliyor?
Bu soruları Uluslararası Kriz Grubu Türkiye uzmanı Hugh Pope yanıtladı. (Melek Çağlar - Amerika'nın sesi)
Suriye, Türkiye ile sıcak bir çatışmaya girmek ister mi?

Türkiye ile Suriye arasındaki gerginlik Cuma günü Suriye’den Türkiye topraklarına bir top mermisi düşmesiyle farklı bir boyut kazandı.
- Yorumlar 2
- Facebook Yorumları
- vatandaş08 Ekim 2012 Pazartesi 07:24suriye ile türkiye sıcak çatışmaya girse suriye kazanır.
çünkü şu anda kürdler süriyenin yanındadır. bunu türkiye görmüyor. ama gerçek budur. türkiye hiç kimse ile savaşamaz. kürdler fırsat kolluyor.
Yanıtla (0) (0) - kenan dersimi08 Ekim 2012 Pazartesi 21:18katılmıyorum hiç
kürtler kimlerle birleşmediki rusya amerika,ermenistan,şimdi suriye;galiba Kürtler birde Natoya da üye belkide Koreye Afganistana da asker olarak gitti..
Yanıtla (0) (0)
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÖNE ÇIKANLAR
Fotoğraflarla Kürdistan’a dönen ilk hacı kafilesi
Başkent Hewler’de huzurevi
IŞİD’in son mevzisinden kaçış...
Kürdistan Parlamentosu'nun yeni üyeleri yemin etti
12345678
Sait Çürükkaya...
Antep'te sokak düğününe bombalı saldırı
Cizre'deki bodrumlarda ne yaşandı?
Nizamettin Ariç - Xakî Bîngol - Çîyayê Şengalê
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89
Tel : 0532 261 34 89
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.