Toplantıda çok sayıda gazeteciyi görmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Kadir İnanır, "Benim bir özelliğim var. Kalabalıklara karşı müthiş konuşurum. Siyasete başlasam, kalabalık önüne geçsem benim kadar hiçbir siyasetçi bu halkla iletişim kuramaz. Öyle bir yeteneğim var. Umarım önümüzdeki seçimlerde görürsünüz" dedi. Gazetecilerin, "siyasete girmeyi mi düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna İnanır, şöyle karşılık verdi: "Espri olsun diye söyledim. 5 dönemdir seçimler ne zaman gündemde olsa birinci sayfada siyasete hazırlanıyorum diye görünürüm. Siyaset yaparsam meclis birbirine girer bizi de yaşatmazlar. Espri olsun diye söyledim. Bu kadar medyayı gorünce etkilendim, ondan söyledim."
"TAŞ GİBİ BİR SOSYAL DEMOKRATIM"
Gazetecilerin "eğer siyasete girseydiniz hangi partiyi tercih edersiniz?" sorusuna ünlü oyuncu, şöyle cevap verdi: "Ben ilerici, çağdaş düşünen taş gibi sosyal demokratım. Benim düşüncelerime sahip çıkan uygulayan parti varsa başımın üzerinde yeri var. Böyle bir parti yoksa partiler üstü kalırım. Sokağa çıktığım da binlerce insana hesap veriyorum. Düşüncemi de fikirlerimi de açıkça söylüyorum. Bu ülkenin çağdaşlaşması insanların onurunun yükselmesi konu olan organizasyonlar varsa hepsinde beni gorebilirsiniz."
'APO' KARAKTERİ NEDENİYLE YASAKLANDIK
Birçok filminin yasaklandığını dile getiren Kadir İnanır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son Cellat isimli filme 18 yaş sınırı koydular. Darbe isimli filmimde ise bir itirafçıyı oynuyordum. Güçlü bir filmdi. Ancak yasaklandı. Şimdi yeni yeni gece yarıları yayınlandığını duyuyorum. Devlet sansür koymasa bu kez televizyon yoneticileri sansür koyuyor. İsyan filmim hâlâ yasaklı. O yıllar toptan yasaktı. Şimdi gece yarısı sabaha karşı ekranlara geliyor. Filmde 'Apo' isimli karakteri oynuyordum. O dönemde Öcalan yoktu. Feodalizmin altında ezilen halkı dağa çağırıyormuşum diye yasak konuldu. O dönem 'Apo' yoktu ki neden yasak kondu..."
MAGAZİN PROGRAMLARI YAVAŞ YAVAŞ ORTADAN KALKSIN
Altın Portakal'da ilk defa bir Kürtçe filmin gösterilmesiyle ilgili de açıklamada bulunan Kadir İnanır, şunları söyledi: "Benim kadar doğuda film çeken yoktur. Ezilmiş insanlara özgürlük için yaptığımız çok sayıda film var. Bunların içinde en müthişi 'Katırcılar' isimli filmim. Bu ülkede yaşayan bütün dillerin sineması burada yarışabilir. Bu bir özgürlüktür. Yarın Gürcü, Laz da çıkar film yapar. Bu toplumda birlikte yaşıyorsak filmlerimiz de yarışabilir." Son günlerde magazin muhabirleri ile sanatçılar arasında yaşanan tartışmalara da değinen Kadir İnanır, basın olmadan yaptıkları çalışmaları halka duyuramayacaklarını söyledi. Basın mensupları ile her zaman onur duyduğunu söyleyen Kadir İnanır, şöyle konuştu: "Sizlerle birlikte 40 yıl bu mesleği sürdürdüm. Günümüzde pazarlama reklam ve organizasyon denilen sosyal bilim dalı pozitif bilimlerin birinci sırasına yerleşti bununda temel direği medyadır. Siz yokken biz yeni bir icadı nasıl duyuracağız. Bir filmi biz siz olmadan nasıl anlatacağız. Seyircinin filme ilgi duyması için sizden başka neyimiz var. Arz ve talebin gereği bu meslek kendiliğinden birimler oluşturdu. Magazin denen bölüm aktif hale geldi. Sanatçılar duygusal, alıngan ve kırılgandır. Hep birlikte bu gerçeği dostça sürdürelim. Genç arkadaşlara sahip çıkın. Bana 'dayı' diye hitap ediyorsunuz. Karşılıklı sevgi hiçbir zaman dargınlık çıkartmaz. Son dönemde olan magazin programları biraz artık ortadan kalksın.Sizde yardımcı olun." Kadir İnanır, sinemada 40 yılı doldurduğunu ve bu 40 yılın bir belgeselde toplanacağını sözlerine ekledi. Toplantının ardından salona giren Nurgül Yeşilçay, Sırrı Süreyya Önder ve Yavuz Bingöl, Kadir İnanır'la hatıra fotoğrafı çektirdi.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.