• BIST 9312.13
  • Altın 4139.446
  • Dolar 38.2974
  • Euro 43.5809
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 11 °C

RTÜK'ten o benzetmeye ağır ceza!

RTÜK'ten o benzetmeye ağır ceza!
Bir spor programında Aziz Yıldırım’ın Kaddafi'ye benzetilmesi kanala ceza getirdi.

RTÜK, SporTürk programında Aziz Yıldırım’ın, eski Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi ve eski Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad’a benzetilmesi nedeniyle HaberTürk’e ceza verdi. Üst Kurul, 3 ayrı futbol programına ise toplam 70 bin 895 TL ceza kesti.

Faik Çetiner’in HaberTürk’te sunduğu programda Serdar Ali Çeliker’in, Aziz Yıldırım ile ilgili sözleri Üst Kurul’a takıldı. Program ile ilgili uzman raporunda şu ifadeler yer aldı:

“Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe camiasında yaşanan olayları Arap Baharı’ndan esinlenerek Fenerbahçe Baharı olarak nitelendirmiş ve bu çerçevede Aziz Yıldırım’ı Muammer Kaddafi ve Hafız Esad gibi koltuğunu bırakmamak için binlerce insanın ölümüne yol açan diktatörlere benzetmiştir. Devamında da Aziz Yıldırım’ın bugünkü durumu toparlamadığı takdirde kanlı bir şekilde gideceğini belirtmiştir. Şiddeti işaret eden bu ifadelerin sporda şiddeti kışkırtıcı ve kanıksatıcı nitelikte olduğu düşünülmektedir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89