• BIST 9490.9
  • Altın 4131.87
  • Dolar 38.4154
  • Euro 43.5853
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 10 °C

Roboskili 7 kişi serbest bırakıldı

Roboskili 7 kişi serbest bırakıldı
Roboski köyüne dün sabah askerler tarafından yapılan baskının ardından gözaltına alınan 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 7 kişiden Kerem Enc, Faruk Encü, Servet Encü Uludere Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Hikmet Alma, Cevher Üren, Yılmaz Enc ve Celal Encü ise 15 Ocak'ta katliamın yapıldığı bölgeye "Güvenlik yolu" yapımına karşı yapılan yürüyüşe katıldıkları için "Yağmalama", "Kamu malına zarar vermek", "Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet Etmek", "Kamu görevlisini yaralamak" iddialarıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede ifade veren 4 Roboskili de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89