• BIST 9312.13
  • Altın 4163.193
  • Dolar 38.283
  • Euro 43.6346
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 9 °C

Roboskî Katliamı 16. ayında

Roboskî Katliamı 16. ayında
Roboskî için Adalet Girişimi, Roboski’de 34 vatandaşın katledilmesinin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen katliamın aydınlatılmasında hiçbir adım atılmadığına dikkat çekti.

Roboskî için Adalet Girişimi, Roboski’de 34 vatandaşın katledilmesinin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen katliamın aydınlatılmasında hiçbir adım atılmadığına dikkat çekti.

Yüksel Caddesi’nde yapılan eylemde platform adına konuşan Özlem Özkan, Türkiye’nin barış yolunda yeni bir döneme girmesine rağmen hala İnsan Hakları Anıtı önünde toplandıklarını belirtti. Sorumlular cezalandırılmadıkça kalıcı barışın mümkün olamayacağını ifade eden Özkan, “Roboski katliamının üzerinin örtülmesinden vazgeçilsin” dedi. 

İnsan hayatının bu denli değersiz olduğu bir ülkede barıştan, birlikte yaşamdan söz etmenin zor olduğunu dile getiren Özkan, Roboski katliamının hesabı sorulmadıkça benzer cinayetlerin aydınlatılamayacağını vurguladı. Özkan, her ayın 28. gününde katliamı gündeme taşımak için buluşacaklarını söyledi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • derya29 Nisan 2013 Pazartesi 09:37Roboskiyi PKK örtüyor

      Roboski olayı son karayılanın açıklamaları ile yeni bir boyuta girdi. Bu işi ABD ye havale ediyor.Artık istersiniz hergün eylem yapın. Bakarsınız birileri PKK adına gelip "dağılın arkadaşlar, yasak kardeşim yasak" diyebilir.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89