Taraf gazetesinin haberine göre, önceki akşam Ankara’da düzenlenen bir toplantıda gazeteciler ve akademisyenlerle biraraya gelen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in sanatçı Rojin ile ilgili sözleri tartışmaya yarattı.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından periyodik olarak düzenlenen Başkent Toplantıları’nın önceki akşam Ankara Swiss Hotel’deki son toplantısının konuğu TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’di. Basına kapalı olarak düzenlenen toplantıya aralarında Taraf yazarı Orhan Miroğlu akademisyen Yasin Aktay, Erol Göka’nın da olduğu gazeteciler, akademisyenler ve sanatçılar katıldı.
Toplantının soru cevap kısmında söz alan Orhan Miroğlu, Şahin’e TRT Şeş ile ilgili bir soru sordu. Şahin bu soruya cevap verirken “Burada kadın yok değil mi” diyerek sözü iki yıl önce TRT Şeş’te program yapan Kürt sanatçı Rojin’e getirdi. Şahin’in Rojin için kullandığı “Aşüfte kadın” sözleri salonun buz kesmesine neden oldu.
Rojin ve ardından da BDP milletvekillerine yönelik bu hakaretamiz sözlere itiraz eden Orhan Miroğlu’na “Benim üslubum böyle” diyerek kendini savunan Şahin’in geri adım atmaması üzerine Orhan Miroğlu toplantıyı terk etti. Toplantıya katılan diğer isimler de diyalogları doğrularken, Taraf ’a konuşan Rojin TRT Genel Müdürü hakkında dava açacağını söyledi.
Rojin, 2009’da bir süre TRT Şeş’e sabah programı yapmış, büyük ilgi uyandıran program nedeniyle de PKK çevrelerinden tehditler almış, ihanetle suçlanmıştı.
Müdür'den Rojin'e çirkin sözler!

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, iki yıl önce TRT Şeş’te program yapan Rojin için “aşüfte kadın” dediği iddia edildi.
- Yorumlar 2
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÖNE ÇIKANLAR
Fotoğraflarla Kürdistan’a dönen ilk hacı kafilesi
Başkent Hewler’de huzurevi
IŞİD’in son mevzisinden kaçış...
Kürdistan Parlamentosu'nun yeni üyeleri yemin etti
12345678
Sait Çürükkaya...
Antep'te sokak düğününe bombalı saldırı
Cizre'deki bodrumlarda ne yaşandı?
Nizamettin Ariç - Xakî Bîngol - Çîyayê Şengalê
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89
Tel : 0532 261 34 89
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.