Mısır'ın devrik devlet başkanı Hüsnü Mübarek ve ailesi için yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Mısır Başsavcılığı tarafından dün yayımlanan kararda ailenin mal varlıkları ile sahip olduğu nakit paraya da el konulacak.
Başsavcılık karara gerekçe olarak Mübarek ailesine yönelik birçok şikâyetin ardından başlatılan soruşturmayı gösterdi. Geçen hafta da Hüsnü Mübarek'in yurtdışındaki mal varlıkları dondurulmuştu. Mısır medyasında konuya ilişkin yer alan haberlerde Mübarek'in servetinin milyarlarca dolar olduğu belirtilirken, muhalefet tarafından ülkenin kaynaklarını kendi çıkarı için kullanmakla suçlanan Mübarek'in Mısır yargısının önüne getirilebileceği yorumları yapılıyor.
23 yıllık devlet başkanı Zeynel Abidin bin Ali'nin ülkeyi terk etmesine sebep olan halk ayaklanmasının yaşandığı Tunus'ta da Bin Ali sonrası dönem şekillenmeye devam ediyor. Devrik iktidara yakın olması nedeniyle göstericilerin hedefinde yer alan Başbakan Muhammed Gannuşi'nin istifasının ardından Beyci Cahid Essebsi yeni başbakan olarak atandı. Bu arada Bin Ali döneminde görev yapan Endüstri ve Teknoloji Bakanı Muhammed Afif Çelbi de göstericilerin tepkisi üzerine istifa etti.
Mısır ve Tunus'ta yaşanan halk ayaklanmalarının başarılı olmasının ardından Arap dünyasında başlayan olaylar devam ediyor. Olayların devam ettiği başka bir ülke olan Yemen'de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih muhalefet üyelerinin dâhil olacağı yeni kabine teklifi reddedildi. Salih, muhalefetin bakanlık görevleri için isim vermesi durumunda, ulusal birlik hükümeti oluşturmaya hazır olduğunu açıkladı. Muhalefet koalisyonunun sözcüsü Muhammed Essabri ise birlik hükümetine girmeyeceklerini belirterek, 30 yıllık Salih yönetiminin yıkılmasını isteyen halkın yanında olduklarını söyledi. Yemen'de muhalefet partileri önceki gün devlet başkanını devirmek için genç protestoculara katıldıklarını açıklamıştı.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.