Önceki gün on binlerce kişinin Hüsnü Mübarek yönetimini protesto etmesi üzerine Mısır hükümetinin ülke çapında ilan ettiği gösteri yasağı delindi.
Gösterilerin ikinci gününde de binlerce kişi başta Kahire olmak üzere bazı kentlerde gösteri yaptı. Önceki gün 3 kişinin hayatını kaybettiği Süveyş kentinde göstericiler bir hükümet binasıyla iktidardaki Ulusal Demokratik Parti'nin merkezini ateşe vermek istedi.
İçişleri Bakanlığı herhangi bir toplantı, yürüyüş ya da protestoya sert bir şekilde müdahale edileceği uyarısında bulunmuştu. Gösterileri engellemek için güvenlik birimleri büyük kentlerde güvenlik önlemleri alırken, binlerce asker, polis ve istihbarat mensubu sokakları kontrol etti. Bugüne kadarki gösterilerde 5 kişi ölürken, en az 250 kişi de yaralandı. En az 860 kişinin gözaltına alındığını duyuran polis, tutuklamaların devam edeceğini de açıkladı. Hükümet, göstericilerin organize olmak için kullandığı Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine karşı önlem aldı.
Uzmanlar, tarihinin en büyük gösterilerinden birine sahne olan Mısır'da, halkın verdiği mesajları dikkate alınması gerektiğini belirtiyor. Suudi yönetiminin en güçlü isimlerinden eski İstihbarat Bakanı Prens Türki el Faysal da ilk kez ilginç bir çıkış yaparak Mısır yönetiminin ayakta kalabilmesi için halkın taleplerini anlamaya çağırdı. Gösterilerden Mısır ekonomisi de ciddi bir şekilde etkilendi. Mısır Borsası yüzde 6,1 civarında değer kaybederken, ülkenin para birimi Pound da ABD Doları karşısında değer kaybetti.
Bu arada Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal Mübarek'in ailesi ile birlikte İngiltere'nin başkenti Londra'ya kaçtığı yönündeki haberler ise Mısır'ın şu anki en önemli gündemini oluşturuyor.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.