• BIST 9393.79
  • Altın 3945.475
  • Dolar 38.0893
  • Euro 42.9725
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 18 °C

Mehmet Ağar tahliye olacak mı?

Mehmet Ağar tahliye olacak mı?
Denetimli serbestlik ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Susurluk davası kapsamında ceza alan Ağar’ın da yapılan düzenlemede yararlanacağı iddia edildi.

Denetimli serbestlik ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın aftan yararlanıp yararlanamayacağı tartışma konusu oldu. 

Denetimli serbestlik ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte bir çok cezaevinde tahliyeler gerçekleşti. Susurluk davası kapsamında ceza alan eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da yapılan düzenlemede yararlanacağı iddia edildi. Ancak yapılan yasal düzenleme terör ve organize suçlardan cezaevlerinde bulunan hükümlüleri kapsamaması bu yolun kapanmasına neden oldu.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu kapsamında Türkiye genelindeki mahkumlar tahliye edilmeye başlandı. Bu kapsamda 15 bin kişinin tahliye olacağı belirtiliyor. Susurluk davası kapsamında ‘Cürüm işlemek amacıyla silahlı teşekkül oluşturmak- silahlı teşekkülün yöneticisi olmak’ suçundan 5 yıl ceza alan Mehmet Ağar’ın da mevcut düzenlemeden yararlanacağı öne sürüldü. 

'Müvekkilim bu haktan yararlanamaz' 

Ağar’ın avukatı da müvekkilinin mevcut düzenlemede yararlanamayacağını belirterek “Yapılan değişiklik, terör ve organize suçları kapsamamaktadır. Müvekkilim de organize suç kapsamında ceza alması nedeniyle cezaevinde bulunmaktadır. Bu nedenle müvekkilim bu haktan yararlanamaz” dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • Huseyin Arali03 Şubat 2013 Pazar 01:35Tahliye mi? Tebdili Mesken mi?

      Bugune kadar hic kimseye nasib olmayan bir sekilde meskun oldugu mekan, evi kadar rahat olan biri yoktu. Bu durumda zati-na-muhterem icin tahliye olacak demek yanlis olur. Zati na-muhterem tebdili mekan eyleyecek deyin.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89