AB ile müzakereler sonucunda ortak bir mekanizma üzerinde uzlaşıldığını belirten May, bununla AB'nin ''tedbir maddesi''ni süresiz yürürlükte tutmasının önüne geçildiğini kaydetti.
''Bunu yaparlarsa, hakemlik mekanizmasıyla itiraz edilebilecek'' ifadesini kullanan May, ''Bir ihlal tespit edilirse, İngiltere 'tedbir maddesi'ni askıya alabilecek'' ifadesini kullandı.
May, varılan uzlaşma uyarınca, İngiltere ile AB'nin, ''tedbir maddesi''ni, en geç Aralık 2020'ye kadar alternatif bir düzenlemeyle değiştirme konusunda da anlaştığını kaydetti.
JUNCKER: BAŞKA MÜZAKERE OLMAYACAK
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise, "tedbir maddesi"nin tuzak değil, bir sigorta olduğunu kaydetti. Juncker, söz konusu düzenlemenin, bir tarafın kötü niyetle hareket etmesi durumunda, diğerine çıkar yol sunduğunu savundu.
Bu yeni teminatın elde edildiği son müzakereye atıfta bulunan Juncker, "Siyasette bazen ikinci bir şans elde edersiniz. Bu yaptığımızı, bu çerçevede sayabilirsiniz. Çünkü üçüncü bir şans olmayacak" diye konuştu.
'YA BU ANLAŞMA, YA DA BREXİT HİÇ GERÇEKLEŞMEZ'
Mevcut anlaşmanın en iyi anlaşma olduğunu savunan Junkcer, bunu tekrar müzakere etmeyeceklerini belirtti.
İngiliz Parlamentosu'nun anlaşmayı onaylama ya da reddetme konusunda çok önemli bir seçim yapacağını söyleyen Juncker, "Tercih açık. Ya bu anlaşma ya da Brexit hiç gerçekleşmez. İngiltere'nin (AB'den) ayrılışını düzenli bir şekilde yapalım" ifadelerini kullandı. Sputnik'in aktardığı habere göre Juncker ayrıca, yeni güvenceleri, İrlanda yönetiminin de kabul ettiğini kaydetti.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.