• BIST 9275.5
  • Altın 3769.619
  • Dolar 37.9745
  • Euro 41.7925
  • İstanbul 5 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin 6 °C

Maliki uzlaşıyı kabul etmiyor

Maliki uzlaşıyı kabul etmiyor
Irak Başbakanı Nuri Maliki devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, ulusal uzlaşı hükümeti arayışlarının anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Nuri Maliki devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, ulusal uzlaşı hükümeti arayışlarının anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Irak Devlet Televizyonundan halka seslenen Maliki, “Biliyorsunuz bazı siyasi grupların kurtarma hükümeti olarak adlandırdığı yeni bir hükümeti kurmak istiyorlar. Buna kurtarma hükümeti denemez. Bu hükümet anayasaya ve ülkenin siyasi sürecine aykırıdır” ifadelerini kullandı. Böyle bir hükümeti kurmanın anayasa ve ülkedeki demokrasiyle karşı bir darbe olarak değerlendirileceğini söyleyen Maliki, “Bu demokrasiyi bitirecek bir eylemdir” dedi.

Irak’ta bazı siyasi grupların, genel güvenliği zayıf düşürme siyaseti izlediğini savunan Maliki, Irak’a karşı tehlikeli bir komplo yürütüldüğünü söyledi.

Maliki, Irak’ın bir dış müdahale ile karşı karşıya olduğunu ve bazı Arap ülkelerinin de bu işin içinde olduğunu savundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89