Kurtulmuş, Sefaköy'deki Milsan Tesisleri'nde düzenlenen partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasa tasarısına değindi.
Tasarının çok fazla tartışılmadığını savunan Kurtulmuş, Saadet Partisinin kamuoyunu oluşturma noktasında gerekli çalışmaları yaptığını anlattı.
''Biz tamamıyla bilimsel gerçeklikleri göz önünde bulundurarak, bu yasa tasarısının sahip olduğu çelişkileri, sakıncaları ifade ettik'' diye konuşan Numan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:
''Geçtiğimiz salı günü TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan'ı ziyaret ettik. Türkiye'nin fevkalade ciddi sakıncalarını barındıran bu yasa tasarısının TBMM'nden geri çekilmesi talebinde bulunduk. Saadet Partisinin bu çıkışları, özellikle Meclis'te yapmış olduğu bu faaliyetler fevkalade ciddi bir etki uyandırdı.
Bence Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu, 1 Mart tezkeresine benzer şekilde Meclis'in rutin toplanmasında ciddi zorluklar geçirdi. Sonunda diğer muhalefet partilerinin de konuyu sahiplenmesiyle bu yasa tasarısı Milli Savunma Bakanlığı tarafından yeniden görüşülmek üzere geri çekildi. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekillerinin yaptığı açıklamalardan anlaşılıyor ki önümüzdeki hafta bu yasa tasarısını tekrar gündeme getirecektir. Saadet Partisi olarak tasarıyı sonuna kadar ısrarlı bir şekilde takip etmeye devam edeceğiz.''
Kurtulmuş, mayınlar temizlendikten sonra da arazinin oradaki köylülere dağıtılmasının doğru olacağını savunarak, ''Temizlenmeyle ilgili fiyat ve görüş alınan firmaların sayısı 14 tanedir. Bu firmaların bir kısmı İsrail firması, geri kalanları ise İsrail ortaklı firmalardır. Böyle bir arazinin İsrailli firmalar tarafından alınması endişesini taşıdığımızı ifade ediyoruz. Türkiye mayınları temizlesin. Sadece Suriye sınırındakiler değil, bütün sınırlardaki mayınlar temizlensin'' dedi.
Numan Kurtulmuş'un konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.