• BIST 9407.17
  • Altın 3671.728
  • Dolar 38.0039
  • Euro 41.7483
  • İstanbul 6 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin 5 °C

Kışanak: Kürtler ve Kürdistan Ortadoğu'nun parlayan yıldızı olacak

Kışanak: Kürtler ve Kürdistan Ortadoğu'nun parlayan yıldızı olacak
Rojava mitinginde konuşan BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, hükümeti ve Başbakan'ı açık ve samimi olmaya çağırdı.

Rojava mitinginde konuşan BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, hükümeti ve Başbakan'ı açık ve samimi olmaya çağırdı, "Hem Sayın Öcalan'la görüşüyorum, barış sürecini ilerletiyorum diyeceksin, hem de Öcalan stratejisinde gelişen Rojava devrimine çeteleri göndereceksin. Kürt halkını kandıramazsın. Ya çetelerden ya da barıştan yana olacaksın. İkisi bir arada olmaz" dedi.

"Rojava devrimine sahip çıkmayanın yarın Kürt halkının yüzüne bakmaya yüzü olmayacak" diyen Kışanak herkesi Rojava devrimine sahip çıkmaya çağırdı.

BDP İstanbul İl Örgütü tarafından düzenlenen ve HDP ve HDK bileşenlerinin de destek verdiği "Diren Rojava, İstanbul seninle" sloganıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingte HDP Eşbaşkanlarından sonra BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak konuştu.

48785

Kışanak, "21. yüzyılın şafağındayız, güneş Rojava'dan doğuyor. Bu güneş tüm Kürdistan'ı ısıtacak, tüm Ortadogu'ya barış, özgürlük getirecek. Bugün Rojava devriminden korkuya kapıldılar. Korksunlar, Kürtler ve Kürdistan Ortadoğu'nun parlayan yıldızı olacak" dedi.

Ortadoğu'da gerici iktidarların Kürt halkını hiçe sayarak kendilerine bağlı yönetimler kurduğunu hatırlatan Kışanak, "Bugün görüldü ki, Kürt halkı Ortadoğu'nun en büyük politik gücüdür. Bu siyasi politik gücünün kaynağını Kürt halkt önderi sayın Öcalan'dan alıyor" diye konuştu.

ROJAVA DEMOKRATİK SURİYE’NİN ÖNCÜSÜ OLACAK

Kışanak, şöyle konuştu: "Bugün Rojava devrimine sahip çıkmayanların, yarın Kürt halkının yüzüne bakmaya yüzü olmayacaktır. Yarın halkların kardeşliğinden, kadın özgürlüğünden bahsetmeye yüzü olmayacaktır. Bu güneş tüm görkemiyle yükselecek. Rojava Kürdistan'ı özerk olacak, Suriye'de demokratik bir yönetim kurulacak. Bunun önderi de Rojava halkı olacaktır. Tarih herşeyi bir bir not ediyor, yarın herkesin karnesini ele verecek. Herkes, onurlu her Kürt, halkların kardeşliğine inanan herkes, Rojava devriminin yanında yer alsın, bu devrimle büyüsün, bu devrimle güçlensin." 

48786

KÜRDİSTAN SÖZÜ BİNLERCE KAHRAMANIN ESERİ

Başbakan Erdoğan'ın "Kürdistan" sözünü hatırlatan Kışanak, "Elbette bu ülkede Başbakan'ın kürdistan demesi önemlidir. Ancak bugüne kadar yürütülen mücadeleyi unutmayın. Bugün Kürdistan'a Kürdistan deniliyorsa, bugün aramızda olmayan, sonsuzluğu uğurladığımız, binlerce kahramanımız var. Onları selamlıyorum. Onların sayesinde Kürdistan'a Kürdistan denilmiştir" dedi. 

ROJAVA DEVRİMİ BİR EŞİKTİR

Kışanak şöyle konuştu: Rojava devrimini yaşatmak, içselleştirmek lazım. Rojava devrimi bir eşiktir ve özgürlük arayışıdır. Bugün halkları birbirine kırdıran bir politika vardır. Her tarafta bombalar patlıyor, onlarca insan yaşamını yitiriyor. Bu kirli savaşı da Rojava'ya sokmak istiyorlar. Qamışlo'da bombalar patladı, 3 insan yaşamını yitirdi. Onları minnetle, saygıyla anıyorum. Onların bu mücadelesi, tüm İslam alemini bir mezhep savaşına sürüklemek isteyen emperyalistlere karşı onurlu bir duruştur. Kendisine Müslümanım diyen, gerçek anlamda adalete inanan, her yürekli insanın çıkıp Rojava'yı sahiplenmesi gerekir." 

TEK KIRMIZI ÇİZGİMİZ ROJAVA

AKP hükümetine seslenen Kışanak, şunları söyledi: "Çetelerden medet umar hale geldiniz. Önce tampon bölge hayalleri kurdunuz. Uluslararası müdahale olsun, işgal yaparız, diye düşündünüz. Şimdi de çete gönderdiniz. Ama bu da tutmayacak. Orada tüm inançlara, halklara özgürlük veren bir anlayış var. Sizin bu çeteleriniz İslamiyet adına suç işliyorlar, günah işliyorlar. Siz de suç ortağısınız. AKP hükümetini ve Sayın Başbakan'ın samimi ve açık olmaya davet ediyoruz. Hem Sayın Öcalan'la görüşüyorum, barış sürecini ilerletiyorum diyeceksin, hem de Öcalan stratejisinde gelişen Rojava devrimine çeteleri göndereceksin. Kürt halkını kandıramazsın. Ya çetelerden ya da barıştan yana olacaksın. Sayın Öcalan, partimizle yaptığı son görüşmede, Rojava'ya dikkat çekti. Kırmızı çizgilerle konuşmayı sevmem ancak tek kırmızı çizgimiz var. Rojava devrimi bizim kırmızı çizgimizdir." 

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • onuncu köy sakini24 Kasım 2013 Pazar 16:27hakikat nedir?

      anlamadğım bişey var :birşeye devrim diyebilmek için onun devirdiği bir unsur olmalı rojavada devrilen bir şey yok esedin bıraktığı alanda bir
      hakimiyetsöz konusu .yarın esed ben geldim çıkın deyince ne yapacaklar....
      kuzeyde başarız olanların bir nefes alanıdır rojava ondandır oraya dört kolla sarılmaları

      Yanıtla (0) (1)
    • MAMOSTE ALI KAHRAMAN24 Kasım 2013 Pazar 18:51ZAFER KURDLERINDIR

      Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; büyük harflerle yazılan, hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...

      Yanıtla (0) (0)
    • Muzaffer Saglam25 Kasım 2013 Pazartesi 06:45Rojava'da devrim yok!

      Bagislayiniz ben rojavada devrimin olduguna hic ama asla'da inanmiyorum. Cunki; Suriye Kurdistan'in da veya guney-bati Kurdistan'da verilen mucadele baska bicimlerde surdurulmektedir.Ozellikle'de bizzat Cemil Bayik'in Kandil'de yaptigi aciklamasi vardir ve diyor; ''biz, yani PKK ve PYD'yi kast ediyor, mevcut Esad yonetimini destekliyoruz, cunki gecmisten bugune kadar bize cok yardimi oldu ve arkamiz'da oldular ve bunun icin Esad rejimi'nin devamini istiyoruz'' diye aciklamasi oldu. Zaten eger bakacak olursaniz PKK ve PYD hic bir zaman Esad karsiti savasmadi ve Guney Kurdistan'da

      Yanıtla (0) (0)
    • aa26 Kasım 2013 Salı 11:51aa

      buraya eleştirel bir yorum yaptım yayınlamadınız ,hani özgürlük hani demokrasi hani ifade hürriyeti ...sizinki tam bir köprüyü geçme meselesi

      Editörün Notu: Sayın yorumcu, yorumları onaylamakta zaman zaman gecikmeler olabilmektedir. Özür dileriz.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89