• BIST 9338.58
  • Altın 3871.038
  • Dolar 37.8992
  • Euro 42.5329
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 11 °C
  • Berlin 12 °C

İran'da parlamento seçimleri yapılıyor

İran'da parlamento seçimleri yapılıyor
İranlılar bugün parlamento seçimleri için oy kullanıyor. Binlerce reform yanlısı ılımlı adayın seçime girmelerinin engellenmesinden sonra katılımın düşük olması bekleniyor.

ABD yaptırımları nedeniyle ağır siyasi ve ekonomik baskı altında bulunan İran'da bugün parlamento seçimleri yapılıyor.

İran'daki binlerce reform yanlısı ılımlı adayın parlamento seçimlerine girmelerinin engellenmesinden sonra dini lider Ayetullah Ali Hamaney taraftarlarının iktidarını sağlamlaştırması bekleniyor.

Devlet televizyonu, seçimlerin yerel saatle 08.00'de başladığını açıkladı. 290 kişilik parlamentoya girecek adayları belirleyecek seçimlerin 10 saat sürmesi bekleniyor. İran'da 58 milyon seçmen bulunuyor.     

İran'da en büyük yetkiye sahip olan dini lider Ayetullah Ali Hamaney seçimde oyunu kullandıktan sonra, "Oy verme dini bir görevdir; aynı zamanda İran'ın ulusal çıkarlarını da güvence altına alır" dedi.

Seçimlerden çıkacak sonucun ABD ile İran arasındaki sorunlu ilişkileri düzeltmesi beklenmiyor.   

Özellikle 3 Ocak'ta Irak'ın başkenti Bağdat’ta İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin bir ABD operasyonu ile öldürülmesi sonrasında ilişkiler daha da gerilmişti. (DW)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89