Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Dışilişkiler Sorumlusu Hêmin Hewramî, önümüzdeki iki yıl içerisinde bağımsızlık konusunu halkoylamasına sunacaklarını ve her Kürdistan vatandaşının bu konuda görüş belirtmesinin onun en doğal hakkı olduğunu söyledi.
PDK Dışilişkiler Sorumlusu Hêmin Hewramî, Waşington Ortadoğu Enstütü’sünde yaptığı konuşmada Hewler’in Bağdat’tan dostane bir şekilde ayrılmak için çabaladığını ve ayrılırsa bölgeye huzur geleceğini kaydetti.
Her Federal Kürdistan vatandaşının Kürdistan’ın bağımsızlığına ilişkin söz sahibi olmasının doğal bir hak olduğunun altını çizen Hewramî, bu sorunun iki yıl içinde çözüleceğini söyledi.
Bağdat’ın Federal Kürdistan açısından önemli bir merkez olduğunu belirten Hêmin Hewramî, bu yüzden bağımsızlık meselesini barışçıl bir yöntemle çözmek istediklerini vurguladı.
PDK Dışilişkiler Sorumlusu, İbadi hükümetinin Hewler-Bağdat anlaşmasına sadık kalmadığını belirterek, Irak Savunma Bakanlığı’nın Sunilerden alınarak Şiilere verilmesi, petrol-gaz meselesi, Federal Kürdistan bütçesinin ödenmemesini buna örnek gösterdi.
PDK Dışilişkiler Sorumlusu Hêmin Hewramî, Amerika ve Federal Kürdistansi arasındaki ilişkilere dair ise, Amerika’nın Kürdlerin en yakın müttefiği olduğunun altını çizdi.
Hêmin Hewramî: Bağdat’la dostane bir şekilde ayrılmak istiyoruz

Federal Kürdistan Yönetimi, iki yıl içerisinde ‘Kürdistan’ın bağımsızlığı’nı referanduma götürmeye hazırlanıyor.
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÖNE ÇIKANLAR
Fotoğraflarla Kürdistan’a dönen ilk hacı kafilesi
Başkent Hewler’de huzurevi
IŞİD’in son mevzisinden kaçış...
Kürdistan Parlamentosu'nun yeni üyeleri yemin etti
12345678
Sait Çürükkaya...
Antep'te sokak düğününe bombalı saldırı
Cizre'deki bodrumlarda ne yaşandı?
Nizamettin Ariç - Xakî Bîngol - Çîyayê Şengalê
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89
Tel : 0532 261 34 89
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.