Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi. Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda saat 13.35'te başlayan görüşme, selamlama konuşması sonrasında basına kapalı devam edecek.
Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katılıyor.
Görüşmede, Türkiye ve Rusya arasında ekonomik işbirliğinin arttırılması, Suriye konusu ele alınacak.
GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMA
Baş başa görüşme öncesi iki lider selamlama konuşması yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine "Özellikle değerli dostumuzun bu davetine Karadeniz'in bir yanından bir yanına gelmek suretiyle bu buluşmayı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum." diyerek başladı.
Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki gerek ikili ilişkileri gerekse bölgesel sorunları etraflıca ele alma imkanı bulacaklarını belirten Erdoğan, "Üzerimizde önemli sorumlulukların olduğu bir dönemi yaşıyoruz. İnanıyorum ki Rusya ve Türkiye'nin burada atacağı adım, bölgenin kaderini değiştirecektir." dedi.
PUTIN: "TÜRK-RUS İLİŞKİLERİ ÖZEL BİR KARAKTERE SAHİP"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Türkiye-Rusya ilişkilerinin özel bir karaktere sahip olduğunu belirterek, "Davetimizi kırmayıp Soçi’ye geldiğiniz için teşekkür ederiz. İlişkilerimiz tam olarak anlaştığımız şekilde gelişmeye devam ediyor. Çalışma ortamında bir araya geldiğimiz bu görüşmede, ikili konular ve Suriye başta olmak üzere güncel konuları değerlendirme imkanı yakalamaktan memnunum" diye konuştu.
Putin, "Sayın Cumhurbaşkanı sizinle görüşme trafiğimiz, Türk-Rus ilişkilerinin tam normalleşme süresini tamamladıktan sonra çok özel bir karaktere sahip olduğunu bir kez daha vurgulamaktadır. Rusya’ya hoşgeldiniz." ifadelerini kullandı.
Türkiye’deki anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sonuçlarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Putin, "Türkiye’deki iç siyasi durumun daha ileri gitmesi, Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesini olumlu etkileyecektir. Çünkü sizinle beraber alacağımız kararların büyük bölümü stratejik öneme sahip olduğundan parlamentolarımızın onayını gerektiriyor." dedi.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.