Çin'de ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan Covid-19'a yakalanan kişi sayısı 6 milyon 700 bini aştı, 393 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.
Koronavirüs vakası en fazla ABD'de görüldü, bu ülkede 1 milyon 924 bini aşkın kişi Covid-19'a yakalandı.
Türkiye vaka sayısında dokuzuncu sırada. Son açıklanan verilere göre toplam can kaybı 4 bin 630'a yükseldi. Vaka sayısı 167 bin 410'a ulaştı.
Birçok devlet normalleşme kararı alırken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, ikinci dalga için eylül ayına işaret etti. Giderek daha fazla gencin yeni tip Covid-19 sebebiyle ağır hastalık geçirdiği ve hayatını kaybettiği de bildirildi.
Kluge, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalga tehdidine ilişkin değerlendirmede bulundu.
İnternet üzerinden düzenlenen çevrimiçi brifingde konuşan Kluge, birçok Avrupa ülkesinde salgının iyiye gitmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ancak bu ülkelerdeki hükümetlerin rehavete kapılmaması gerektiğini belirtti.
Kluge, "Avrupalı ülkelere şunu söylemek istiyorum; eğer durum iyiye gidiyorsa, bu kutlama yapma zamanı değil hazırlık yapma zamanıdır. Sonbahara hazırlanmalıyız" dedi.
Kluge, Kovid-19'da ikinci dalganın eylül ayında başlayabileceğini ve mevsimsel griple birlikte yayılabileceğini vurguladı.
Kluge, dünkü açıklamasında, "Kovid enfeksiyonunun tekrar yükselişe geçmesi gibi açık bir tehdit var, eğer durdurulmazsa ikinci bir dalga gelebilir ve çok yıkıcı olabilir" ifadelerini kullanmıştı.
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ), giderek daha fazla gencin yeni tip Koronavirüs(Covid-19) sebebiyle ağır hastalık geçirdiği ve hayatını kaybettiği konusunda da dün bir uyarıda bulunmuştu.
Yetkililer, 60 yaş altında olan ve geçmişten gelen bir sağlık problemi olmayan kişilerin neden acil bakım ünitelerine alınacak kadar kötüleştiğini "daha iyi anlamak için" çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
DSÖ uzmanlarından Dr Maria Van Kerkhove, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, "Hâlâ bilmediğimiz birçok şey var" dedi.
Genelde hastalığı ağır geçirenlerin yaşı ilerlemiş olan ve başka sağlık problemleri bulunan kişiler olduğuna dikkat çeken Kerkhove, "Bazı ülkelerde 30'lu, 40'lı, 50'li yaşlarındaki insanların yoğun bakıma alındığını ve öldüğünü görüyoruz" diye konuştu.
Kerkhove, "Giderek daha fazla genç insanın Koronavirüs sebebiyle ağır hastalık geçirdiğini görüyoruz" dedi.
Pazartesi günü Britanya'nın başkenti Londra'da başka bir sağlık problemi olmadığı belirtilen 13 yaşında bir çocuk, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti. Güney Kore'de Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin altıda birinin 60 yaş altında olduğu bildirildi. İtalya'da acil bakım ünitesine alınanların yüzde 10 ila 15'inin 50 yaş altı olduğu belirtilmişti.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.