Financial Times gazetesi konuyla ilgili haberinde, "Türkiye'nin Kürt partisi saldırı altında" başlığını kullandı.
David O'Byrne imzalı haber- analizde, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cizre'ye girişinin polis tarafından engellenmesini gösteren bir fotoğraf kullanılarak, "Bu sahne, sadece üç ay önce ezberi bozan Kürt yanlısı partinin içinde bulunduğu durumu gösteriyor" ifadelerine yer verildi.
HDP ile ilgili "şimdi yasadışı militanlarla devlet arasında daha da kirli bir hale gelen çatışmaların içine saplandı" denilen analizde, Demirtaş'ın yanında birkaç milletvekiliyle birlikte çorak bir yamaçta çevik kuvvet tarafından etrafı sarılı bir şekilde saatlerce takılıp kaldığını yazdı.
Guardian gazetesi ise, Kürt milletvekillerinin Cizre'ye girişinin polis tarafından engellenmesine değiniyor.
Gazete, milletvekillerinin geçtiğimiz haftadan beri sokağa çıkma yasağı uygulanan kentteki güvenlik ve sağlık durumuna dikkat çekmek istediklerini söylediklerini yazdı.
Telegraph gazetesi ise "Türklerle Kürtler çatıştı Cizre'de en az 20 kişi öldü" başlığını kullanıyor.
Gazete, "Türk polisi Kürt yanlısı politikacıların 21 sivilin öldüğü ve yetkililer tarafından Kürt isyancılarla mücadele edebilmek için uygulanan sokağa çıkma yasağından bu yana insani krizin yaşandığı bir kente girişini engelledi" diye yazdı.
BBC ise internet sitesindeki haberinde "Cizre'den tatsız bir haber" başlığını kullanmış.
53 yaşında yedi çocuk annesi Meryem Sune'nin beyaz bezlere sarılı cesedinin fotoğrafını kullana BBC, "Ağırlıklı olarak bir Kürt kenti olan Cizre'de çekilen bu fotoğrafla ilgili sıradışı olan şey cesedin etrafındaki buzlu su şişeleri" diye yazdı.
BBC, Sune'nin iki günden beri defnedilemediğini ve cesedin buzlu şişelerle soğuk tutulup daha sonra da tavuk satan bir dükkanın dondurucusuna konduğunu haber verdi.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.