• BIST 9380.95
  • Altın 3956.648
  • Dolar 38.0481
  • Euro 43.0564
  • İstanbul 6 °C
  • Diyarbakır 7 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 11 °C
  • Berlin 13 °C

Diyarbakır’da Kobani yürüyüşü öncesi asker kent merkezine indi

Diyarbakır’da Kobani yürüyüşü öncesi asker kent merkezine indi
Diyarbakır kent merkezine giren askerin sabah saatlerinden itibaren kent merkezindeki tüm kavşakları tuttuğu görüldü.

IŞİD'e karşı Kobani ile dayanışma için küresel eylem gününde Diyarbakır'da yoğun güvenlik önlemleri var. Batılı aydınların küresel eylem çağrısı üzerine HDP halkı sokağa çağırmıştı.

En son 6-8 Eylül olaylarında Diyarbakır kent merkezine giren askerin sabah saatlerinden itibaren kent merkezindeki tüm kavşakları tuttuğu görüldü.

Şehrin giriş çıkışları da tutulurken, helikopterler devriye uçuşu yapıyor.

Kent sokakları şu saat itibarıyla sakin.

Küresel eylem çağrısı

ABD’li dilbilimci ve filozof Noam Chomsky ve Nobel Barış Ödülü Sahibi Adolfo Perez Esquivel’in de aralarında bulunduğu aydınlar 1 Kasım'da Kobani ile dayanışma için küresel eylem çağrısı yapmıştı.

HDP de hafta başında, halkı 1 Kasım'da sokağa çıkmaya ve 'Demokratik eylemliliği yükseltmeye' çağırdı. Açıklamada Türkiye IŞİD’e destek vermekten vazgeçmemekle, koalisyon güçleri ise etkili destek vermemekle suçlanmıştı. (Al Jazeera)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89