• BIST 9358.96
  • Altın 3698.441
  • Dolar 37.9955
  • Euro 41.6866
  • İstanbul 4 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 15 °C

Diyarbakır’da HDP il ve ilçe binasına polis baskını

Diyarbakır’da HDP il ve ilçe binasına polis baskını
Diyarbakır’da HDP İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü’ne polis tarafından baskın düzenlendi. Milletvekilleri ve avukatlar içeri alınmazken, polis araması sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü binalarına polislerce baskın düzenlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla binalarda ‘yasadışı doküman’ bulunduğu gerekçesiyle yapılan baskında, arama yapılıyor.

Baskın sırasında il ve ilçe binası çok sayıda zırhlı araç ve polislerce abluka altına alınırken, HDP il binasının kapısı, kalkanlı polislerce kapatıldı.

Binaya HDP milletvekilleri ve avukatların girişine izin verilmiyor.

Yenişehir ilçe binasının girişi de yine polis bariyerleriyle kapatılırken, binada bulunan ilçe eşbaşkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı dışındaki parti yöneticileri dışarı çıkarıldı.

HDP'li il ve ilçe başkanları gözaltına alındı

HDP'nin Diyarbakır il eş başkanları ile Yenişehir ilçe eş başkanları gözaltına alındı. İl ve ilçe başkanlarının binasında da kapsamlı aramalar yapıldı.

Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla polis ekipleri, bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı ve Yenişehir İlçe Başkanlığı binalarında arama yaptı. Başlatılan soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeydan Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık ile Yenişehir İlçe Eş Başkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı gözaltına alındı.

Soruşturmanın kapsamı ile ilgili de henüz açıklama yapılmış değil.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeydan Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, gözaltına alınmayı bekledikleri sırada çektikleri video kaydıyla bir açıklama yaptı. Alökmen Uyanık, açıklamasında "bu baskılar ve zorbalığı uzun süredir yaşadıklarını, bu baskı ve zorbalığa karşı nasıl mücadele edecekleri konusunda da kararlı ve bilgili olduklarını" söyledi.

HDP de Twitter hesabından "İktidar demokratik siyasete karşı suç işlemeye devam ediyor" paylaşımında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89