• BIST 9379.83
  • Altın 3707.979
  • Dolar 37.8409
  • Euro 41.3004
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

Dengir Mir M. Fırat AKP'den istifa etti

Dengir Mir M. Fırat AKP'den istifa etti
Ak Parti kurucu üyesi ve eski genel başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Facebook adresinde yayınladığı bir açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Ak Parti kurucu üyesi ve eski genel başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Facebook adresinde yayınladığı bir açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu. Fırat, geçen hafta verdiği bir mülakatta cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceğini söylemişti.

Dengir Mir Mehmet Fırat, yaptığı açıklamada daha önce cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tutumunu gerekçeleri ile birlikte ifade ettiğini belirterek, "Bu açıklamanın Ak Partide bir panik havası yarattığını görüyorum. Bu nedenle özellikle üzülerek söylüyorum bazı Kürtler öne sürülerek halkın yanıltılmaya çalışıldığını görüyorum" dedi.

"Bugüne kadar Ak Partide üyeliğim devam ettiği için siyasi etiğe uyarak bazı gerçekleri ifadeden hep kaçınmıştım" diyen Fırat, şunları ekledi: "Ancak bugünkü şartlardan dolayı bu manevi sorumluluğun ağır vebali olduğu kanısına vardım. Bu nedenle,daha sonra detaylı gerekçesini açıklamak üzere, kurucuları arasında bulunduğum Ak Parti üyeliğinden istifa ediyorum."

Fırat 8 Kasım 2008'de AKP Genel Başkan Yardımcılığı ile birlikte hem MYK hem de MKYK’daki görevlerinden istifa etmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89