Dünya Sağlık Örgütü’nün 10 yılı aşkın süredir 13 ülkede gerçekleştirdiği cep telefonunun sağlık üzerindeki etkilerinin incelendiği Interphone araştırmasının sonuçları bu hafta açıklanıyor. Sunday Times gazetesi sonuçların bir kısmını dün yayımladı. Buna göre 10 yıl boyunca cep telefonunu günde 30 dakika kullanan kişilerin beyninde tümör oluşma olasılığı üçte bir oranında artabiliyor.
Bilim adamlarına göre bu grup, bir çeşit beyin kanseri olan glioma tümörleri için en büyük risk grubunu oluşturuyor. Kusurlu buldukları araştırmanın sonuçlarına karşı çıkan uzmanlar “Günümüzde 30 yaşın altındakiler arasında her gün bir saat ya da daha uzun süre cep telefonunda konuşmak artık normal sayılıyor” denildi. İddiaya göre cep telefonu radyasyonu Interphone’un ortaya koyduğundan çok daha fazla zarar veriyor.
İlaç zamanını hatırlatan cihaz
Özellikle yaşlılar ve alzheimer hastaları ile periyodik alınması gereken ilaçların içilmesinin sağlanması için tasarlanan “İlaç Hatırlatma Kutusu”nun, sinyal vererek uyarıda bulunduğu ve bundan da sonuç alınamaması durumunda çağrı merkezine bildirim yapılarak kişiye ulaşılmasını sağladığı bildirildi. Cihazın çağrı merkezsiz satış fiyatı 418 euro, aylık kiralama ücreti ise 13 euro. Çağrı cihazı için ise 300 euro ya da aylık 23 euro kira bedeli isteniyor.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.