• BIST 9328.7
  • Altın 3958.232
  • Dolar 38.0505
  • Euro 43.2751
  • İstanbul 6 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara -2 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 11 °C

BDP'li milletvekilleri hakkında bugün karar verilecek

BDP'li milletvekilleri hakkında bugün karar verilecek
BDP'nin tutuklu 5 vekiline ilişkin yapılan tahliye başvurularına yargılandıkları mahkemelerin bugün karar vermesi bekleniyor.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı olan CHP Milletvekili Mustafa Balbay'a ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) "Seçilme haklarının ihlal edildiği" ve "Tutukluluğunun makul süreyi aştığı" gerekçelerine dayandırarak verdiği kararın ardından Balbay tahliye edilirken, gözler bu kez BDP'nin tutuklu 5 vekiline çevrildi. Kararın açıklanmasının hemen ardından Diyarbakır Barosu avukatları, tutuklu vekillerden Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş ve Selma Irmak için 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım için ise 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu.

Yapılan başvurular üzerine BDP Urfa Milletvekilli İbrahim Ayhan'a ilişkin savcılık ilgili mahkemeye "Seçilme haklarının ihlal edildiği" ve "Tutukluluğunun makul süreyi aştığı" gerekçelerine dayandırarak tahliye yönünde mütalaa sundu.

Fakat aynı mahkemede yargılanan bir diğer vekil Gülseren Yıldırım'a ilişkin ise, henüz savcı tarafından mütalaa sunulmaması nedeniyle mahkeme herhangi bir karar vermedi.

Yine diğer vekiller Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş ve Selma Irmak'a ilişkin Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye yönünde yapılan başvurulara ilişkin de savcılar tarafından mahkemeye herhangi bir mütalaa sunulmadı.

Mesainin bitmesi ve mütalaaların hazır edilmemesi nedeniyle bugüne bırakılan kararlara ilişkin Diyarbakır 5. ve 6. Ağır Ceza Mahkemeleri'nin bir araya gelerek ortak karar vermeleri bekleniyor.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • sezgin11 Aralık 2013 Çarşamba 12:02hemen derhal

      halen cezaevinde tutuklu bulunan bdp'li 6 milletvekili de sayın turgut kazanın dediği gibi vakit kaybedilmen derhal serbest bırakılmaları gerekmektedir mahkemeler niye bu kadar ağır davranmakta bu oldukça manidar

      Yanıtla (0) (0)
    • Muzaffer Saglam11 Aralık 2013 Çarşamba 14:37Balbay gibi olsunlar!

      Tabiki yargitay nasil'ki Mustafa Balbay icin milletvekilligi hakkini kendisine iade etmisse, iste o zaman BDP'li bu parlamenterelere de mutlaka da iade etmesi gerekir. Eger oyle yapilmaz ise, bu da acik bir sekilde gosteriyor'ki, Turkiye'de ki yasa'nin iki bicimde yapildigini kanitlamis oluyor.. O zaman da hemen derhal uluslararasi insan haklari mahkemesine gitmeleri gerekiyor.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89