• BIST 9405.06
  • Altın 4050.794
  • Dolar 38.0755
  • Euro 43.5454
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 29 °C
  • Berlin 27 °C

BDP'li Bozlak: Halkını özgürleştiren Gandi'de açlık grevine girmişti

BDP'li Bozlak: Halkını özgürleştiren Gandi'de açlık grevine girmişti
BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.

BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, ana dilde savunma hakkını içeren tasarıyla ilgili olarak, ''Tüm yetersizliklerine rağmen, Hükümet'in bu tasarıyla attığı adımı olumlu buluyoruz'' dedi. 

Ana dilde savunma ile ilgili Hükümet tarafından hazırlanan tasarıyı olumlu bir adım olarak nitelendiren Bozlak, ''Tasarı metni, açlık grevindekilerin taleplerinden biri olan ana dilde savunma hakkını içerdiği için, direk açlık grevi ile ilgili olması nedeniyle, Adalet Komisyonu'nun bu konuda yapacağı çalışmalara BDP'nin Adalet Komisyonu'ndaki üyesi olarak katılacağım'' diye konuştu. 

Tüm yetersizliklerine rağmen, Hükümet'in bu tasarıyla attığı adımı olumlu bulduklarını belirten Bozlak, ''Diğer taleplerin de bir an önce karşılanarak açlık grevlerinin herhangi bir can kaybı yaşanmadan, bir an önce bitirilmesi temel dileğimizdir. Tasarıda öngörülen biçimiyle her ne kadar ana dilde savunma hakkının yolu açılmış ise de Ceza Muhakemeleri Usulü Yasası'yla çelişir durumdadır. Tasarı ile soruşturma safhasına ana dilde savunma hakkının tanınmaması, ciddi bir eksikliktir'' ifadelerini kullandı. 

''Siyasetçinin görevi açlık grevlerine girmek değildir, siyaset üretmektir'' diyenlere seslenmek istediğini kaydeden Bozlak, ''Dünyanın en iyi siyasetçisi olan, siyaset de üreten, halkını da özgürleştiren Gandi'nin de geçmiş tarihte idealleri için açlık grevine girdiğini hatırlatmak isterim'' şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • derya16 Kasım 2012 Cuma 13:13Gandi mi?Hasan el sabah siyaseti mi?

      Yaptığınız şeyin yanlışlığını Gandi üzerinden doğrulatmaya çalışmayın. Gandi ilk çıkışından ölümüne kadar bir kurşun sıkmadı. Şiddete başvurmadı. Gandi de biliyordu ki iş silaha varırsa büyük kayıplar vereceklerdi. Sizin siyasetinizin Gandi siyasetiyle alakası yok. Sizin siyasetiniz daha çok Hasan El Sabah siyasetiyle örtüşüyor. Varın her ikisinide inceleyin.

      Yanıtla (0) (0)
    • salihsapan16 Kasım 2012 Cuma 18:27inadına

      inadına barış diyerek tüm ölüm orucuna yatanları vicdanı salih olarak destekliyorum.

      Yanıtla (0) (0)
    • salih sapan16 Kasım 2012 Cuma 18:30barış

      dostum hasan el sabah selcuklu imp sonunu getirdi niye biliyormusun çünkü selcukluda aynı osm imp gibi antirikalarla doluydu

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89