• BIST 9275.5
  • Altın 3761.777
  • Dolar 37.9337
  • Euro 41.4896
  • İstanbul 6 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 9 °C
  • Berlin 9 °C

BDP'den Hakan Fidan'a destek

BDP'den Hakan Fidan'a destek
Mossad ajanlarını İran’a bildirmekle suçlanan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a BDP’den destek geldi.

BDP Hakkâri Milletvekili Adil Zozani, Fidan’ın Kürt sorununun çözümü istemeyen uluslararası güçler tarafından hedefe alındığını öne sürerek, “Sürecin yürümesi için iyi niyetle çaba sarf eden aktörler korunmalı” dedi.

Zozani, Fidan’a yönelik eleştirilerin “çözüm sürecinden bağımsız düşünülemeyeceğini” belirterek, Türkiye’de Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülme girişimlerinin sürekli birilerini rahatsız ettiğini ifade etti.

Çözüm sürecinin ilk günlerinde Paris’te üç PKK’linin öldürüldüğünü anımsatan Zozani, “Sonraki dönemlerde de bu sürecin temel aktörlerinden biri olan Hakan Fidan hedef tahtasına konuldu. Hakan Fidan’ın özellikle uluslararası çevrelerce bu dönemde hedefe konulmuş olması Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi arayışından bağımsız değerlendirilemez. Nasıl ki Oslo süreci ile birlikte Hakan Fidan gündeme getirilmişti, aynı çevreler bir kez daha bu sürecin yalpalanmaya başladığı anda yine devreye girdiler. Böyle bir kampanya ile karşı karşıyayız” dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • M. Celal23 Ekim 2013 Çarşamba 16:40Aferim !

      Dış güçlerden kasıt Gülen Cematî; açıklama sadece Fidan'ı koruma anlamına gelmiyor, Cemat-AKp çatışmasında saf belirlemedir.
      Hep kendinizi Kürdlerin dışındaki güçlere kullandırma sevdasına görüyorsunuz selametiniz.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89