• BIST 9403.12
  • Altın 4074.335
  • Dolar 38.1543
  • Euro 43.6056
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 22 °C

Ayşe Böhürler: Toplumsal barış, büyük bir af ile gelebilir!

Ayşe Böhürler: Toplumsal barış, büyük bir af ile gelebilir!
Ayşe Böhüler, 4. yargı paketinde yer alan fikir suçlarına karşı düzenlemeye destek verdiğini açıkladı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ayşe Böhürler, 4. yargı paketine karşı çıkan meslektaşlarını hayretle karşıladığını söyledi. Böhürler, “Ne Ergenekoncu askerlerin ne de PKK, KCK davası tutuklularının çıkması bizi bu özgürleşmeyi savunmaktan alıkoymamalı. Toplumsal barış, kan davası güderek değil büyük bir Af ile gelebilir” dedi. 

Ayşe Böhüler, 4. yargı paketinde yer alan fikir suçlarına karşı düzenlemeye destek verdiğini açıkladı. Herkesin bu paketi desteklemesi gerektiğine inandığını söyleyen Böhürler, “Her tür fikrin, sivil oluşumun şiddete dönüşen bir eylemi empoze etmediği sürece özgür kalmasından yanayım” dedi. 

Böhürler’in Yeni Şafak’ta “Fikir hürse vicdan da hürdü” başlığıyla yayımlanan (16 Şubat 2013) yazısı özetle şöyle: 

“Fikir suçlarına ilişkin düzenlemeye karşı çıkanlar arasında ne yazık ki daha önce yaptıkları sosyal çalışmalar nedeni ile yasaklananlar, eziyet görenler de var. 

Ama buna karşı direnen bir irade de var. Ben bu iradeyi destekleyenlerdenim. Bu nedenle 4. Yargı paketinin sol-sağ herkesin desteklemesi gerektiğine inanıyorum. 

TBMM'de tartışmaya açılan 4.yargı paketinde şiddet eylemine dönüşmeyen fikirlerin suç sayılmasını önleyecek değişikliğe kendi camiamdan karşı çıkanları da hayretle karşılıyorum. Hepimizin hayat mücadelesi bir fikir etrafında örgütlenmiş, sivil-sosyal hareketlerle örülmüş durumda iken, bunları suç olmaktan çıkartan yasa değişikliğine yapılan yorumlar haksız önyargıların ötesine geçemiyor. Özgürlükleri güçlendirdikçe demokratik bir toplum, demokratik bir toplum oldukça da daha özgür bir toplum olabiliriz. Bu nedenle ne Ergenekoncu askerlerin ne de PKK, KCK davası tutuklularının çıkması bizi bu özgürleşmeyi savunmaktan alıkoymamalı. Toplumsal barış, kan davası güderek değil büyük bir Af ile gelebilir. 

Her tür fikrin, sivil oluşumun şiddete dönüşen bir eylemi empoze etmediği sürece özgür kalmasından yanayım. Şiddete karıştıklarına, sebep olduklarına ilişkin haklarında tek bir delil olmadan içeride yıllarca kalanların/ister Malatya davasından ister Kürt hareketinden olsun/ mazlum olduklarına inanıyorum. Mazlumların ahı 'arş-ı ala'ya ulaşır. Mazlumların olduğu bir toplum da abad olmaz. Allah katında mazlum, etnik kökeni ya da siyasi fikri ile ayırt edilmez.”

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • robin17 Şubat 2013 Pazar 03:50ergenokona gecit yok

      kurtdistanda 30 yillik kirli savasinin bir fiil yurutucu kadrosunun bir cok kucuk kismini olusturan ergenokon ve balyoz davasini saniklarinin 4. yargi paketi kapsaminda saliverilmesi, baris gorusmelerinin olumlu bir seyir almasini engelleyecektir.aydinlik,sozcu gibi ulusalci kesimler bunu kendi zafer gibi algilayacaklar, imrali gorusmelerine karsi kampanya baslatan bu kesimlerin,kampayalarini siddetlendirmelerine, simdiden milliyetci AKP milletvekillerine yaptiklari gorusmelere karsi cikma cagrilarini guclendirecektir.Bu binlerce faili mechul faileri ile bu zulme karsi mucadele KCK tutuklari

      Yanıtla (0) (0)
    • gava em hatin18 Şubat 2013 Pazartesi 17:30olması gereken

      basta yaşanan bu savaşın bir çok kayıba neden oldugunu söyler dururuz evet bu savaş büyük kayıplara neden olmuştur neden olanda devletin uyguladığı politikalardı hiç kimse bunun kürtlerden kaynaklı bir savaş oldugunu iddia edemez kürtler haklı bir dava yürütüyorlar açılım bence yalandır kandırmadır kürtler kolay kolay kanmaz artık

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89