Romatizmal artrit sırasında üretilen bir protein, Alzheimer'ı önlemede işe yarıyor!
Bilim adamları, romatizmal artrit sırasında üretilen bir proteinin, Alzheimer'ı önlemede işe yaradığını ortaya çıkardı.
Alzheimer’ın oluşmasını ve ilerlemesini önlemede, romatizmal artritli hastalarda salgılanan bir proteinin etkili olduğu belirlendi. Alzheimer konulu bir araştırmaya göre, hafıza kaybı yaşayan farelere söz konusu protein verildiğinde, kendilerinden daha iyi sonuçlar alınıyor.
İngiltere Alzheimer Araştırma Komitesi’nin başında bulunan Dr. Simon Ridley, Journal of Alzheimer tarafından yapılan araştırmayı değerlendirirken, halen kanser tedavisinde kullanılan GM-CSF ismindeki bu proteinin, Alzheimer için kullanılıp kullanılamayacağını anlamak için yapılan girişimleri büyük bir adım olarak kabul ediyor.
BBC’ye göre, fareler üzerinde yapılan testlerde, Alzheimer belirtileri gösteren ve söz konusu proteinle tedavi edilmesine çalışılan fareler hafıza ve öğrenme hızı testlerinde, neredeyse bu hastalığa hiç yakalanmamış diğer fareler kadar iyiler, denildi. Alzheimer hastalığına yakalanmayan ve bu proteine maruz bırakılan fareler ise kendi yaş ve seviyelerindeki diğer farelerden de daha iyi performans gösterdiler.
İngiliz uzmanlar, hayvanlar üzerinde olumlu sonuç veren bu araştırmaların insanlardaki Alzheimer tedavisi için önemli bir ilk adım olduğunu, ancak insanlar üzerinde yapılması zorunlu testlerin tamamlanması gerektiğini vurguluyorlar.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.