• BIST 9407.17
  • Altın 3649.653
  • Dolar 37.9634
  • Euro 41.5106
  • İstanbul 5 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 12 °C

AKP'li Vekil: Paris'te öldürülen Fidan Doğan’ı tanıyordum

AKP'li Vekil: Paris'te öldürülen Fidan Doğan’ı tanıyordum
AKP Sivas Milletvekili Nursuna Memecan, Paris'te öldürülen Fidan Doğan’ı tanıdığını açıkladı.

AKP Sivas Milletvekili ve AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Birliği (AKPM) Türk Grubu Başkanı Nursuna Memecan, Paris’teki saldırıda öldürülen 3 Kürt kadınından Fidan Doğan’ı tanıdığını ve olumlu, diyalog çağrısı yapan birisi olduğunı söyledi. 

Cinayetlerin ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, “Öldürülenlerden biriyle düzenli olarak görüştüğünü” açıklaması, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sert tepkisine neden olmuştu. 

Erdoğan, Hollande’a, “Fransa Devlet Başkanı bu terör örgütü mensuplarıyla neden görüştüğünü, ne görüştüğünü” sormuştu. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da Erdoğan’a, “Niye şaşırıyorlar ki? Fidan Doğan iyi bir diplomattı. Brüksel’e, Strasburg’a gelen AKP’li parlamenterler de onu tanıyordu. Mesela Nursuna Memecan çok iyi tanır” diye karşılık vermişti. 

AKP’li Memecan, Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül'ün sorusu üzerine Doğan’ı tanıdığını açıkladı. Memecan şunları anlattı: 

"AKPM’nin genel kurul toplantıları yılda dört kez yapılıyor. Fidan Doğan’la da bu toplantılar için gittiğimizde tanıştık. Genel kurul için Türkiye’den birlikte gittiğimiz delegasyonda BDP’li arkadaşımız da var, Ertuğrul Kürkçü. Tabii onunla görüştükten sonra başkalarıyla da görüşüyorlar, tanışıyorlardı. Biz heyet olarak gittiğimizde onunla görüşmeye geliyorlardı. Gelenlerden biri de Fidan Doğan’dı. Orada bizimle görüşmeye gelen aynı gruptan insanlar genellikle asık suratlıydı. Ancak Fidan Doğan, güler yüzlü, pozitif tavrıyla dikkat çekiyordu. Kendisiyle konuşmuşluğum da var. Olumlu mesajlar veren, çok fazla şiddet ve terör olaylarını savunmayan bir tavır çiziyordu. Çok olumlu şeyler söyleyen, çözümün diyalog yoluyla olmasını söyleyen bir insan olarak hatırlıyorum."

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • huseyin15 Ocak 2013 Salı 14:23Erdogan Kukruyor ama

      Eeee simdi Erdogan bu miletvekiline de hesap soracak mi? ayip birsey yahu. Fidan Strazborg AB koridorlarinda herkesin sempatisini kazanmis IYI bir diplomatti.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89