Parti yönetimi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın henüz “siyasi karar” konusunda talimat vermemesi nedeniyle yöntem belirleyemezken, salı günü yapılacak AKP grup toplantısı, Meclis yerine AKP Genel Merkezi’ne alındı.
Gül’ün dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkan açıklamasının ardından AKP içinde de muhalifler kendilerini daha rahat ifade etmeye başladı. AKP’de 20 kadar Kürt milletvekili BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı olduklarını, parti içinde açıkça dile getiriyor. AKP içinde dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkan Kürt olmayan vekiller de bulunuyor.
Edinilen bilgilere göre parti içindeki muhalif isimler, parti yöneticilerine rahatsızlıklarını dile getirirken, nasıl bir yöntem izleneceği konusunda da bilgi edinmeye çalıştılar. Ortaya çıkan bu durum üzerine, partinin salı günü yapılacak haftalık grup toplantısı Meclis yerine AKP Genel Merkezi’ne alındı. Toplantıda Erdoğan’ın dokunulmazlıkta izlenecek yöntem konusunda bilgi vermesi ve bu konuda görüşleri olan milletvekillerini dinlemesi bekleniyor.
AKP'de dokunulmazlık sıkıntısı büyüyor

BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda Gül'ün karşı çıkışı ve parti içinden Kürt vekiller başta olmak üzere yükselen itirazlar AKP'de sıkıntıya neden oldu.
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler





ÖNE ÇIKANLAR
Fotoğraflarla Kürdistan’a dönen ilk hacı kafilesi
Başkent Hewler’de huzurevi
IŞİD’in son mevzisinden kaçış...
Kürdistan Parlamentosu'nun yeni üyeleri yemin etti
12345678
Sait Çürükkaya...
Antep'te sokak düğününe bombalı saldırı
Cizre'deki bodrumlarda ne yaşandı?
Nizamettin Ariç - Xakî Bîngol - Çîyayê Şengalê
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89
Tel : 0532 261 34 89
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.