• BIST 9379.83
  • Altın 3707.979
  • Dolar 37.8409
  • Euro 41.3004
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 5 °C

AKP ile BDP 'türbanda' anlaştı

AKP ile BDP 'türbanda' anlaştı
AKP ve BDP, 'Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri' maddesinin ele alındığı Anayasa Yazım Komisyonu'nunda 'liyakat' ilkesinin esas alınması konusunda anlaştı.

"Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri" maddesinin ele alındığı Anayasa Yazım Komisyonu'nun dünkü toplantısında ilk tartışma madde başlığıyla ilgili yaşandı.

Dört parti, madde başlığında anlaşamazken AKP, memur-işçi ayrımının kaldırılması amacıyla "Çalışanlar" ifadesinin metinde yer almasını istedi. Diğer partiler; kamu personelinin nitelikleri, meslekte yükselmeleri, görev ve yetkileri, hakları, yükümlülükleri ve özlük haklarının kanunla düzenlenmesi konusunda uzlaştı.

Liyakat’te anlaştılar

Radikal'de yer alan habere göre; AKP ve BDP, kanun hazırlanırken sadece "liyakat" ilkesinin esas alınması konusunda anlaştı. Tartışma daha önce gündeme geldiğinde Anayasa hukukçuları "liyakat" ilkesinin kamu personelinin başörtüsü ile çalışmasına olanak sağlayacağını vurgulamıştı. Yeni Anayasa'nın "Temel Hak Özgürlükler" başlığı tartışılırken, "Kamu Hizmetine Girme Hakkı" maddesinde de konu gündeme gelmiş, AKP, "Hizmete alınmada liyakat dışında hiçbir şart aranmaz" ifadesini önermişti. Ancak, diğer üye partilerin itirazı üzerine öneri metne girmemişti.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • Muhammed Furkan12 Şubat 2013 Salı 22:10Başlığa Dair

      Haberin başlığında türban ifadesi kullanılmış.Bu ifadeyi geçmişte bilinçli ve kasıtlı olarak daha çok ( şimdi de öyle ) kemalist-laik kesim kullanırdı.Başlıkta türban ifadesi yerine başörtüsü ifadesi kullanılırsa daha iyi olur.

      Editörün Notu: Sayın yorumcu, Haberde türban kelimesi tırnak içerisinde verilmiş... Sanırım dikkkatinizden kaçtı.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89