Adnan Oktar ve arkadaşlarını “çıkar amaçlı suç örgütü kurma suçundan” yargılayan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararında “Oktar ve arkadaşlarının namazı beş vakitten önce üç vakte, daha sonra da iki vakte indirdikleri ve bu şekilde kıldıkları bir kısım müşteki ve tanıkların beyanlarından anlaşılmış” ifadesine yer verdi.
Oktar, bu ifade nedeniyle Mahkeme Başkanı Salih Öztürk ile üyeler Naşid Gürel ve Nuran Yalınbaş hakkında manevi tazminat davası açtı. Oktar, 5’er bin TL manevi tazminat talep etti. Oktar “Kişilik haklarım zedelendi ” diyerek ayrıca 5’er bin lira tazminat istemli bir dava daha açtı.
KADIN HÂKİM İSYAN ETTİ
Oktar’ın açtığı iki dava,Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nde görüldü. Davada kendisini savunan hâkim Nuran Yalınbaş, Oktar ve arkadaşlarına isyan etti. “Heyet üzerinde bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş baskı ve yıldırma kampanyası ” olduğunu söyleyen Yalınbaş, “Her türlü iftira, karalama dilekçesi sunulmuştur. E-posta ve gazete ilanları ile mahkeme üzerinde baskı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu konuda maalesef hiçbir engellede karşılaşmamışlardır” dedi. 4. Hukuk Dairesi, “Adalete aykırı bir karar bulunmamaktadır” gerekçesiyle, üç hâkimin beraatine karar verdi.
3 BİN TL BORÇLU ÇIKTI
Daire, Hukuk Muhakemeleri Usulü Yasası uyarınca, Adnan Oktar’ın hâkimlere idari para cezası ödemesine hükmetti. Oktar, her iki davadan da üç hâkime toplam 3 bin TL ödemeye mahkûm oldu. Oktar, bu kararlara itiraz etti, son kararı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu verecek.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.