Garo Mafyan: Açılım konserleri düzenleyelim Başbakan'ımız da katılsın
Ünlü müzisyen Garo Mafyan, sanatçıların Başbakan Erdoğan'ın demokratik açılıma destek çağrısına karşılık vermesini istiyor. Mafyan, bu konuda kendi önerisini şöyle dile getiriyor: "Açılım konserleri düzenleyelim, Başbakan'ımız da buna katılsın. Açılım böylece çok daha fazla insana anlatılmış olur."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılımı anlatmak üzere Dolmabahçe Sarayı'ndaki kahvaltıya davet ettiği sanatçılardan biri de ünlü müzisyen Garo Mafyan'dı. Dedesi son Saray doktorlarından biri olan Mafyan, Türkiyeli bir Ermeni. Osmanlı terbiyesiyle yetişmiş bir müzisyen olarak Garo Mafyan, sadece kökeni itibarıyla değil evliliği ile de birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri. Zira Türk eşi Gülyüz Hanım'la tam 33 yıldır mutlu bir evlilik sürdürüyor. Mafyan, "Türk halkı bir Ermeni olarak beni bağrına bastı, çok sevdi. Eşim Müslüman, ben Hıristiyan'ım. 33 yıldır aynı yastığa baş koyuyoruz. Evimizde Ramazan'da oruç tutuluyor, kiliseye de gidiliyor. Farklılıklarımıza saygı duymayı başardığımızda 'açılım' olur." diyor. Sanatçıların Başbakan'ın 'destek' çağrılarına karşılık vermesi gerektiğini savunan ünlü müzisyen, meslektaşlarına şöyle sesleniyor: "Açılım konserleri düzenleyelim. Başbakan'ımız da katılsın. Bu hem sanatçılar için büyük onur olur, hem de çok fazla insana ulaşılır. Açılımın hedefi barış ve kardeşlik. Bu hepimizin hayrına."
Mafyan, özellikle İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Nilüfer ve Arif Sağ gibi isimlerin bir araya gelerek konserler vermesi ve sahnede açılımı anlatmasının sürece büyük katkı sağlayacağı düşüncesinde. Müziğin evrensel bir dil olduğunu hatırlatan besteci, konserlerin binlerce insanı bir araya getirme gücü olduğuna, bunu hiçbir siyasinin başaramayacağına dikkat çekiyor.
Mafyan, Turgut Özal'dan sonra ilk kez bir başbakanın sanatçıların fikirlerine önem verdiğini söylüyor. Toplantıda, Erdoğan'ın, Ahmet Kaya'nın bir ödül töreninde protesto edilmesini ağlayarak izlediğini söylemesinden çok etkilenmiş. 'Bu ülke benim, sen git' anlayışına karşı olduğunu vurgulayan Garo Mafyan, şu ifadeleri kullanıyor: "Türkiye hepimizin. Bunu anlamak için mezarlıkları dolaşmanız yeterli. O zaman bu topraklar için farklı milletlerden insanların şehit olduğunu göreceksiniz. Ülke kimsenin tekelinde değil, herkes vatani görevini yapıyor, vergisini ödüyor."
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.