• BIST 9379.83
  • Altın 3707.979
  • Dolar 37.8409
  • Euro 41.3004
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 3 °C

AB'de mobil dolaşım ücretleri kalktı

AB'de mobil dolaşım ücretleri kalktı
AB ülkeleri arasındaki cep telefonu üzerinden yapılan iletişimde artık mobil dolaşım ücreti ödenmeyecek. Artık aboneler diğer AB ülkelerinde kendi ülkelerinde tarife üzerinden görüşme yapabilecek.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki cep telefonu operatörlerinin yurtdışı AB ülkelerinden yapılan bağlantılarda abonelere uyguladığı dolaşım (roaming) ücretleri 15 Haziran'da kaldırıldı. Aboneler böylece AB ülkeleri arasındaki haberleşme ve internet bağlantılarında ödedikleri yüklü dolaşım ücretlerinden kurtulmuş oldu.

Finlandiya'dan Portekiz'e, Yunanistan'dan İrlanda'ya kadar bütün aboneler AB ülkeleri ile Lichtenstein, İzlanda ve Norveç'te kendi ülkeleriyle yurtiçi tarifesi üzerinden telefonlaşabilecek ve kısa mesaj gönderebilecek. Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanarak yürürlüğe giren ‘Evdeki gibi dolaşım' adlı roaming düzenlemesi sayesinde AB içerisinde herhangi bir cep telefonu operatörünün abonesi olan kullanıcı başka bir AB ülkesine yapacağı seyahatlerde kendi operatörünün tarifesi üzerinden konuşup, mesajlaşabilecek ve veri paketlerini ilave ücret ödemeden gönderebilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89