• BIST 9432.55
  • Altın 4091.531
  • Dolar 38.3268
  • Euro 43.4775
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

ABD'den Türkiye'ye 'İngiliz gazeteciler' için çağrı

ABD'den Türkiye'ye 'İngiliz gazeteciler' için çağrı
ABD Dışişleri Bakanlığı, 3 İngiliz gazetecinin Diyarbakır'da tutuklanmasına ilişkin endişelerini Ankara'ya ilettiklerini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında Diyarbakır'da tutuklanan 3 Vice News muhabiri ile ilgili olarak Ankara'ya endişelerini ilettiklerini söyledi.

Toner, ifade özgürlüğü ve adil yargının tüm sağlıklı demokrasilerin temel unsurları olduğunu, Türkiye'nin uluslararası insan hakları taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Toner, "Türkiye'nin dostu ve NATO müttefiki olarak Türk yetkililere aralarında adil yargı, ifade özgürlüğü, medya ve bilgiye erişimin de yer aldığı uygulamalarında evrensel demokratik değerlerin korunmasına çaba göstermeleri için çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89