SORU VE CEVAPLAR
YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 5 bin 183 binada, 79 bin 973 salonda gerçekleştirildi.
Sınav, saat 10.00'da başladı ve tek oturumda 160 dakikada tamamlandı. Sınav merkezlerinde toplam 234 bin 94 kişi görev yaptı.
Sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40'ar soru yöneltildi.
SONUÇLAR
Sınav sonuçlarının Mayıs ayının başında açıklanması planlanıyor. Sonuçlar ÖSYM'nin internet adresinden duyurulacak. Sınav kurallarına uymayan ve kopya çektiği tespit edilen adayların sınavları iptal edilecek.
YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak.
YGS'nin değerlendirilirken her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturulacak.
Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek.
Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek.
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.